Vücut Tipine Göre Doğru Giyinme Tüyoları | Ölçülü Giyim

vucut-tipine-gore-giyim

Ölçülü giyim tarzına uygun şekilde giyinmeyi tercih ediyorsanız kusursuz bir duruş sergileyebilmeniz için öncelikle vücut tipinize göre kıyafet seçimi yapmanız gerekir. Bu nedenle vücut yapınızı iyi bilmeniz gerekir. Ten rengine uygun şal seçimi ne kadar önemli ise vücut tipine uygun parçaların seçilmesi de aynı oranda özen gerektirir. Bu aşamada vücut tipleri söz konusu olduğunda hangi detaylara dikkat etmeniz gerektiğini bilmeli ve doğru giyinme tüyoları konusunda bilgi edinmelisiniz. Bunlardan bazılarını sizler için sıraladık:

 

  • Elma Vücut Tipi:

Yuvarlak hatlı bir vücuda sahipseniz yani göğüs ve karın bölgeniz daha büyük ise elma vücut tipine uygun şekilde giyinmeniz gerekir. Bu noktada salaş kıyafetlere yönelebilirsiniz. Ancak bunların fazla bol ya da dar olmaması gerekir. Biraz dökümlü modeller sizi olduğunuzdan daha fit gösterir.

Bu noktada kararsızlık yaşıyorsanız fenomen blogger Ecmel Kırlı kombin önerilerine göz atabilir ve kendiniz için ideal seçenekleri inceleyebilirsiniz. Almayı planladığınız kıyafete uygun şal seçimi de yaparak kusursuz bir kombin oluşturmanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz. Salaş sweatshirt modelleri arasından özellikle size uygun olan seçeneklere yönelebilir, yazlık ya da kışlık şal tasarımlarından da dilediğinize sahip olabilirsiniz. Kapalı giyim tarzında desenli şallar nasıl kombinlenir sorusunun yanıtını da önerilen kombinlerde bulabilirsiniz.

 

  • Dikdörtgen Vücut Tipi:

​​​​​Omuzlarınız dik ve geniş iken beliniz inceyse dikdörtgen vücut tipine sahip olduğunuzu söyleyebiliriz. Bu durumda kıyafet seçimleriniz çok daha rahat olur. Özellikle omuz bölgesinde vatka olan modellerden kaçınmanız gerekir. Zarif tasarımlara yönelerek naif ve şık bir duruş elde edebilirsiniz. Ayrıca kıyafetlerinizin düz kesim olmasını tavsiye ederiz.

Doğru seçimler yapmak için ölçülü giyim konusunda mükemmel kombin önerileri sunan Feyza Hakyemez’in tavsiyelerini dinleyebilir, ihtiyacınıza olan seçeneklere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca en son çıkan şal modellerini inceleyerek kombinlerinize ve ten renginize uygun ürünleri alabilirsiniz. Ten renginiz koyu ise yeni şal modelleri arasından açık renkli seçeneklere yönelebilir, özellikle beyaz renkli şallardan edinebilirsiniz. Kapalı giyim kombin önerilerine bakarak beyaz şal nasıl kombinlenir sorusunun cevabını bulabilirsiniz.

 

  • Armut Vücut Tipi:

Omuzlarınız dar ama kalçalarınız genişse armut vücut tipine sahipsinizdir. Bu durumda özellikle vatkalı üst giyim ürünlerini seçmeniz gerekir. Ayrıca kalçalarınızı kapatan seçenekleri tercih etmeniz önemlidir.

Kapalı giyim ürünleriyle kusursuz kombinler yaratmak ise ayrı bir beceri ister. Bu noktada Ecmel Kırlı ve Feyza Hakyemez kombin önerilerini inceleyebilir, şal kombinleri hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Özellikle renkli şal kombini biraz zorlayıcı olabilir. Önerilen kombinler sayesinde renkli, beyaz ya da siyah şal nasıl kombinlenir sorularına yanıt bulabilir ve estetik bir görünüme sahip olabilirsiniz.

 

  • Kum Saati Vücut Tipi:

Bir diğer vücut tipi ise kum saati olur. Şayet hafif kalçalarınız varsa ve diğer bölgeleriniz uyum içerisinde ise çok şanslısınız çünkü hemen hemen her kıyafet üzerinizde oldukça güzel durur.

Özellikle genç ölçülü giyim tarzını benimseyen kum saati vücutlu kadınlar, canlı şal renklerine yönelebilir. Siz de neşeli ve hareketli görünmek, kombinlerinize özgün dokunuşlar kazandırmak için pamuklu şallara ve nefes aldıran kumaşlara yer veren kombin önerilerinden esinlenebilirsiniz. Ayrıca krep şal modellerine olan ilgi de günümüzde oldukça fazladır.

Soğuk kış günlerinde ise tarzınıza ve bedeninize uygun uzun trençkot modellerine yönelebilirsiniz. Ayrıca kadın uzun mont tasarımlarını da incelemeniz yararlı olur. Böylece soğuk mevsimlerde dahi şık ve modern kombinler oluşturmanın keyfine varabilirsiniz.

 

 

Etiketler: Trendler
Kasım 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR