Trençkot Nasıl Yıkanır? Trençkot Nasıl Ütülenir?

trenckot-nasil-yikanir

Günümüzde en çok sevilen ve tercih edilen dış giyim ürünleri arasında yer alan trençkot, özellikle ölçülü giyim tarzını benimseyen kadınların favorisi olmayı başarır. Bahar aylarının kurtarıcı kıyafetleri olan bu ürünler, farklı kumaş dokularına sahip şekilde üretildiği için günümüzde her mevsim kullanılabilir hale gelir.

Peki, kapalı giyim ürünleri arasında yer alan trençkot nasıl yıkanır, yıkandıktan sonra ütülenir mi gibi sorular sıklıkla karşımıza çıkar. Ütüleme işlemi yapılacaksa trençkot nasıl ütülenir sorusu bu kez akıllarda yerini almaya başlar.

Siz de ölçülü giyim tarzınızı desteklemek adına trençkot kombinlerini tercih ediyorsanız bu soruların cevabını iyi bilmeniz ve sahip olduğunuz bu dış giyim ürünlerini mümkün olduğunca uzun süre kullanmak için doğru adımlar atmanız gerekir.

Farklı Kumaşlarla Üretilen Trençkotların Temizliğinde Bilmeniz Gerekenler

Her geçen gün salaş giyim modasına olan eğilim artış gösterir. Sadece ölçülü giyim tarzını benimseyen kadınlar değil, farklı tarzlara sahip olan kişiler de bu dış giyim ürünlerini hayatına dâhil eder. Bu nedenle çok çeşitli kumaşlarla tasarlanan kadın trençkot modelleri bulunur.

Bu çeşitlilik kısa ya da uzun kadın trençkotların temizliği ve ütüsü konusunda çeşitliliğe yol açar. Süet, gabardin, denim gibi farklı kumaşlarla üretilen modern ölçülü giyim ürünlerinin temizliğinde öncelikle kumaşın hangi türde olduğuna dikkat etmeniz gerekir. Hangisi olursa olsun, bu tür kışlık ya da yazlık trençkot çeşitlerinin üzerinde yıkama talimatı bulunur. Eğer kuru temizleme ibaresi bulunuyorsa temizleme için ilk tercihinizin bu yönde olmasını özellikle tavsiye ederiz.

Ancak kendiniz bu işlemi yapmak isterseniz tesettür trençkot kumaşının türüne göre hareket etmeniz doğru olur. Trençkot kombinlenmesi konusunda tereddütleriniz varsa da kapalı giyim konusunda çok şık ve başarılı kombinlere imza atan Feyza Hakyemez ve Ecmel Kırlı’nın kombin önerilerine sayfamızdan göz atabilirsiniz.

Şayet bu tür genç ölçülü giyim ürünlerinde bölgesel bir leke söz konusu ise deterjan yerine beyaz kalıp sabunla sadece lekeli kısmı temizleyebilirsiniz. Islak sabunlu bez, bu konuda en büyük yardımcınız olur. En çok tercih edilen süet ve denim ölçülü giyim ürünleri için şu adımları atabilirsiniz:

  • Süet Trençkot Temizliği:

Kadınlar arasında çok sevilen süet kumaş, tesettür bayan trençkot modellerinde de sıklıkla kullanılır. Bu tür oversize trençkotların temizliği ise bir süet fırçası yardımıyla olur. Fırçalama sırasında nazik davranmanız ve çok bastırmamanız gerekir. Leke söz konusu olduğunda ise yine ılık sabunlu bezle lekeli nazikçe bölgeyi ovalayabilirsiniz.

Kırışıklık olmaması için ise kurumaya bıraktığınız oversize trençkot modellerinde ıslak kısım ile iç bölge arasını kağıt peçete ve doldurabilirsiniz. Ütülemeniz gerekirse ütü bezi kullanmanız önemlidir. Şayet kullanma talimatında çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz ibaresi yoksa bu işlemden kesinlikle kaçınmanız gerekir.

  • Denim Trençkot Temizliği:

Sıklıkla tercih edilen vintage trençkot modelinin kumaşı denim ise işiniz daha kolay olur. Bu tür vintage trençkotların birçoğu çamaşır makinesinde yıkanabilir durumdadır. Ancak verilen yıkama talimatına uygun şekilde hareket edilmesi gerekir. İster camel trençkot ister beyaz trençkot sahibi olun, önemli olan size verilen talimata dikkat etmeniz gerekir. Bu noktada yıkama öncesinde taş rengi trençkotun ya da başka bir renkteki ürününüzün kumaşını tersine çevirmeniz gerekir. Ayrıca bej trençkot gibi açık renkli ürünleri bile hassas programda düşük ısıda yıkamanız önemlidir. Ütüleme kısmı ise oldukça kolaydır. Ütünüzü denim kumaşta yüksek ısıda kullanmanız sorun yaratmaz.

Tüm bunlara dikkat ederek camel, beyaz, bej, haki trençkot gibi farklı renkteki kıyafetlerinizi ilk günkü gibi muhafaza edebilir, birbirinden güzel kapalı giyim kombinleri oluşturabilirsiniz. Bu noktada trençkot nasıl kombinlenir sorusuna yanıt arıyorsanız Ecmel Kırlı ve Feyza Hakyemez kombin önerilerine göz atabilir, kendiniz için uygun kombinler tasarlayabilirsiniz.

Etiketler: Trendler
Kasım 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR